Start DJ-carrière

Mijn interesse voor muziek moet ergens rond mijn 14 jaar gegroeid zijn. Van mijn eerste CD tot mijn eerste discman. Daarna pendelde ik elke dag naar school met mijn iPod. Muziek kan je maar op 1 manier leren beheersen en dat is door er steeds opnieuw naar te luisteren. Tijdens mijn jonge leeftijd begon ik te luisteren naar 70’s en 80’s nummers. Toen was dat mijn favoriete muziek. Uiteindelijk kwam daar ook 90’s nummers bij. Ook retro, de ultieme hits, de hedendaagse radiomuziek en andere specifieke genres vulden mijn muziekkennis goed aan. Voor ik het goed en wel besefte, was ik klaar voor mijn eerste feestje.

Alhoewel? Een feestje zonder speakers. Ondertussen had ik al een 4-tal kleine, oude boxen verzameld maar dat was niet zo mooi. Zeker niet voor een feestje. Dus begon ik na te denken en heb ik uiteindelijk een oplossing gevonden. Ik kocht nieuwe kisten voor mijn 4 kleine, oude speakers. Na héél wat knutselen en puzzelen had ik plots 2 speakers. Vandaar kwam ook mijn interesse in voltages, OHM’s, wattage berekening … Je hebt daar natuurlijk heel wat kennis voor nodig.

De eerste speakers

Na het beschikken over de speakers, volgden kort daarna de eerste feestjes. Vier aanwezigen in een garage, zoiets moet mijn eerste feestje geweest zijn. Verrassend genoeg heb ik daar zelfs nog een video over teruggevonden! De promovideo van mijn eerste sweet 16 als DJ.

Mijn eerste feestje

Geleidelijk aan ben ik beginnen groeien. Van een amateur DJ ben ik geworden tot wie ik nu ben: een fulltime allround deejay, met een specialisatie in (trouw)feesten en een afgewerkte klank- en lichtinstallatie. Neem zeker een kijkje naar de video pagina van DJ Joeri voor de meest recente video’s.

Lichttechnieker

Uiteindelijk ben ik niet direct als DJ begonnen, maar als lichttechnieker. Deze sector boeide mij dan ook enorm en zo deed ik in het begin erg kleine feestjes en producties. Gaandeweg volgde ik extra opleidingen tot mijn eerste grote event. Daarna volgenden vele fuiven tot Xpo Waregem. Niks was me teveel, ik deed dit dan ook supergraag. Alleen vond ik niet de nodige voldoening in dit werk. Vandaar mijn stap naar professioneel DJen met eigen installatie.

Tot fulltime en allround DJ met een grote installatie

Uiteraard ben ik klein begonnen, maar ik ben snel beginnen groeien. Ik ben een professionele DJ geworden door twee jaar intensief te werken en veel te investeren in kwalitatief materiaal. Van die bewuste keuzes draag ik nu nog steeds de vruchten. Kwaliteit is belangrijk in onze sector, want het materiaal kost veel geld. Uiteindelijk blijven we nog voortdurend investeren in nieuwe technieken, nieuw materiaal (alles is al jaren LED). Zelfs nu ook in nieuwe effecten en opties. Alles is mogelijk!

Ik hoop dan ook dat ik dit nog vele jaren mag verder blijven doen. Als je van je hobby je beroep maakt, voelt het nooit aan als werken. Super leuk!