JULLIE GAAN VAREN!

Proficiat! Jullie hebben een vaartocht met DJ Joeri geboekt. Op deze pagina kunnen jullie alle praktische gegevens terugvinden om te gaan varen.

CORONA REGELS, SAMENGEVAT

Opgelet: de nieuwe regels laten het volgende toe. Varen met je eigen gezin (samenwonende personen) plus 5 extra personen uit je bubbel. Dus met 6 vrienden samen, ofwel met 2 samenwonende personen en 5 extra personen (7 in totaal) is ook toegelaten.

DE OPSTAP LOCATIE

De locatie om aan boord te gaan is standaard in Wevelgem/Lauwe aan de slib. Deze aanlegplaats bevind zich op een hoogte van ongeveer 2 meter boven de boot, waar je met een grote ijzeren trap de boot kan betreden.

Het adres van deze locatie is “Wevelgemstraat, 8930 Menen”. Dit is tussen centrum Wevelgem en centrum Lauwe, ter hoogte van de Leie. Een specifiek nummer heeft deze straat niet, dus de GPS kan je elders in de straat sturen. De brug en Leie zoeken is de boodschap.

Parking is meestal aan de slib zelf te vinden (in het gras) of wat verderop in de straat richting Lauwe.

KLEDIJ

Een trui of lichte jas meebrengen is geen overbodige luxe op de boot. Het is altijd wat kouder dan op land. Als het natuurlijk heel warm zal zijn is dit zeker niet nodig.

Qua schoenen draag je best schoenen met witte zolen. Deze maken geen strepen in de boot. Indien dit niet kan, neem je best schoenen die je makkelijk uit kan trekken op de boot.

VEILIGHEID

Aan boord hebben we tal van veiligheidszaken in orde gebracht om alles veilig te laten verlopen. Er zijn voldoende reddingsvesten (8), er zijn roeispanen, we hebben alle verlichting + grote zaklamp, we beschikken over een marifoon om met andere schepen te communiceren (incl. vergunningen), we hebben een anker met lang touw, brandblustoestellen (3) waarvan 1 automatisch, … noem maar op. Alles om het voor jullie zo veilig mogelijk te maken!

Onder de zetel in het rode vierkant zitten de brandblussers. Touwen en het anker zitten onder de voorste zetel, naast de brandblussers.

DE TEWATERLATING

Wil je eens zien hoe we de boot precies in het water laten? Dat kan! Kom dan gerust vrijblijvend een half uurtje vroeger naar de afspraak locatie. Dit is steeds het uur wanneer wij ter plaatse zullen zijn om de boot in het water te laten. Absoluut een belevenis om eens mee te maken!

Let wel, indien jullie de 2e zijn in de namiddag zal de boot al in het water liggen natuurlijk.