JULLIE GAAN VAREN!

Proficiat! Jullie hebben een vaartocht met DJ Joeri geboekt. Op deze pagina kunnen jullie alle praktische gegevens terugvinden om te gaan varen. Op die manier ben je goed geïnformeerd over hoe alles verloopt en hoe je alles kan voorbereiden.

DE OPSTAP LOCATIE

De locatie om aan boord te gaan is standaard in Kuurne aan de jachthaven. Het adres is; “Lt.-Gen. Gérardstraat 47, 8520 Kuurne”, in Google ook te vinden onder “Kuurnse Jachthaven” en “Batoo Wakeboard club”. Er is een ruime parking net aan de haven, maar ook bij het binnen rijden van de staat is een grote parking waar kan worden geparkeerd.

Om de opstap plaats te vinden wandelen jullie best naar het water en kijken jullie waar onze boot zich bevind. Meestal zal dit ergens zijn in de buurt van “Eetcafé Batoo” waar je uiteraard ook voor en na de boottocht kan genieten van een verfrissend drankje met een hapje.

Opstappen kan vanaf een ponton en er moeten dus geen ladders worden beklommen zoals in startlocatie Wevelgem wel het geval is. Op aanvraag is het steeds mogelijk om daar te starten, standaard is dit vanaf Kuurne.

KLEDIJ

Voor het varen brief je best alle opvarenden over deze pagina.

Een trui of lichte jas meebrengen is geen overbodige luxe op de boot. Het is altijd wat kouder dan op land. Als het natuurlijk heel warm zal zijn (+25 graden) is dit zeker niet nodig. ’s Avonds of ’s morgens kan dit wel handig zijn.

Schoenen zijn uit den boze op onze boot. Gezien het nodig is om via de zetels op en af te stappen hebben we liefst dat deze worden uitgetrokken voor het opstappen om slijtage van de zetels tegen te gaan. De boot zelf is volledig bekleed in tapijt wat een aangenaam gevoel geeft en nooit koud aanvoelt. Voor vervelende geurtjes is het dragen van korte sokjes wel aanbevolen.

Attentie; let op met dure voorwerpen. Het is op de Leie aangenaam en genieten van het eerste tot het allerlaatste moment, maar het is een gevaarlijke plaats voor dure zonnebrillen en smartphones. Je mag deze zeker meenemen maar weet dat wanneer ze per ongeluk over boord vallen je deze waarschijnlijk nooit meer terug zal vinden. Het water is vaak diep (3-4m) en er is geen zicht voor een duiker om voorwerpen te gaan zoeken gezien het erg donker is op de bodem door het troebele water. Wat in het water valt ben je dus onherroepelijk kwijt. Je neemt dus beter een goedkope zonnebril mee en past best op met smartphones.

Een vaak gehoorde kleine frustratie van vrouwen is dat ze niet wisten dat het een boottocht betrof (bij verassingen) en daarom hoge hakken dragen met een lange rok. Al moeten we toegeven dat dit enkel bij het opstappen gebeurd, bij het afdalen van de trap en we hier achteraf nooit klachten van hebben gehad.

ETEN EN DRINKEN

Drank kan het best worden meegebracht in een frigobox met enkele bevroren koel elementen. Dan blijft jullie drank het langst gekoeld, een leuke tip kan zijn om hem deels te vullen met ijsblokken uit de winkel. Deze smelten minder snel dan zelfgemaakte ijsblokken en koelen goed de dranken.

Eten/hapjes mogen worden meegebracht maar we vragen wel om zoveel mogelijk vlekvrije zaken mee te brengen. Vettige vleesjes in olie, rode bessen of eten in sauzen zijn niet ideaal voor de tapijten van onze boot. Als er nog een groep na jullie is, willen die ook graag een proper tapijt.

Wij voorzien steeds de luxe bekers, we beschikken over ruim 40 Moët et Chandon champagne bekers en ook over 12 Veuve bekers. Zodoende kan iedereen uit een beker zijn dranken nuttigen, zonder we glas breken op de boot. Glas is niet toegelaten, gezien dit snel breekt en gevaarlijk is op de boot.

VEILIGHEID

Aan boord hebben we tal van veiligheidszaken in orde gebracht om alles veilig te laten verlopen. Er zijn voldoende reddingsvesten (8), er zijn roeispanen, we hebben alle verlichting + grote zaklamp, we beschikken over een marifoon om met andere schepen te communiceren (incl. vergunningen), we hebben een anker met lang touw, brandblustoestellen (3) waarvan 1 automatisch, … noem maar op. Alles om het voor jullie zo veilig mogelijk te maken!

Onder de zetel in het rode vierkant zitten de brandblussers. Touwen en het anker zitten onder de voorste zetel, naast de brandblussers.

INTOXICATIE OP DE BOOT

Op onze boot is het zeker mogelijk om eigen of onze (alcoholische)dranken te nuttigen. Alcoholische dranken zijn toegelaten, maar met mate. Indien we zien dat het gezelschap zichtbaar dronken is bij aankomst of de veiligheid tijdens de boottocht niet langer kan worden gegarandeerd behouden we ons het recht de boottocht stop te zetten op eender welke locatie langs de waterweg. Daarna begeleiden we de dronken personen per taxi (wij bezorgen het nummer, de betaling gebeurd door de klant zelf) tot aan de startplaats zonder terugbetaling van de boottocht. Drankspelletjes en dergelijke zijn uit de boze op de boot, wanneer iemand in het water valt kan de verantwoordelijke schipper geen redding uitvoeren én varen tegelijk. Zwemmen is op de gehele Vlaamse Waterweg niet toegelaten behalve tijdens watersporten. Gelieve hier rekening mee te houden.

DE TEWATERLATING

Wil je eens zien hoe we de boot precies in het water laten? Dat kan! Kom dan gerust vrijblijvend een half uurtje vroeger naar de afspraak locatie. Dit is steeds het uur wanneer wij ter plaatse zullen zijn om de boot in het water te laten. Absoluut een belevenis om eens mee te maken!

Let wel, indien jullie de 2e zijn in de namiddag zal de boot al in het water liggen natuurlijk.